Top

Talen BuitenmeubelenTalen Picknickbanken
      Talen Tafels Banken Stoelen      Talen Bloembakken

Talen Buitenmeubelen

Alle meubelen worden door Talen Buitenmeubelen in Staphorst gefabriceerd.

Doordat de productie volledig in eigen fabriek plaatsvindt is de kwaliteit in hout en afwerking hoogwaardig. Meubelen gemaakt en geleverd door Talen Buitenmeubelen zijn dan ook geschikt voor intensief en langdurig gebruik.

Verwerking vuren hout;
Alle onderdelen worden afzonderlijk bewerkt voordat het hout verduurzaamd wordt. Deze bewerking per onderdeel bestaat uit;
*schaven
*zagen
*schuren
*boren

Pas nadat de onderdelen volledig zijn afgewerkt worden ze in een ketel onder druk en komo-keur geïmpregneerd. (de methode van het onder druk impregneren beschermt het hout vele malen beter dan de veel toegepaste dompelmethode).

Na het impregneren worden alle onderdelen gedroogd en na droging afgemonteerd. Deze werkvolgorde heeft als grote voordeel dat het hele meubel volledig is geïmpregneerd, (denk hierbij aan; verbindingen / gezaagde uiteinden / geboorde gaten).

Door de aandacht welke aan het productieproces besteedt wordt is een product van Talen Buitenmeubelen geschikt voor langdurig en intensief gebruik.

Verwerking hardhout;

Hardhout wordt niet geïmpregneerd omdat het hout van nature een zeer hoge duurzaamheid heeft.
Ook bij hardhout worden de onderdelen volledig apart bewerkt, door de goede controle die tijdens de productie wordt toegepast wordt hier een schitterend eindproduct van vervaardigd.